WORKSHOP DANS

Klaas Devos focust op sociaal en esthetisch onderzoek dat zich situeert op de breuklijnen tussen de ervaring en het verstaan van beweging en dans. In de workshop gaan we na wat we delen in beweging en via dansen, zo openen we de mogelijkheid om praktijken te delen en methodes voor instant compositie te leren.

Dansend zullen de participanten hun begrip en misverstaan van beweging, dans en de voorgestelde scores/opdrachten uitwisselen. Het doel van de workshop is om het bewustzijn te verruimen en te experimenteren met groepsdenken aan de hand van dansen in relatie tot verschillende media zoals muziek, tekenen, en elektronica.
De workshop ontplooit in twee niveaus: een zachte ochtend praktijk die bestaat uit een serie somatische oefeningen; en een namiddag sessie die focust op groepsimprovisatie en instant compositie. De sessies worden afgesloten met en korte reflectie over het materiaal. De technieken die aangeleerd worden stammen uit Devos’ onderzoeken in hedendaagse dans, bewegings- en geluidsresonanties, het menselijke zenuwstelsel, en aerodynamica.


WANNEER: 25-26-27 JULI, 2019. (11u.00 – 16u.30)
WAAR: Studio EDC, Leffingestraat 40, Oostende (nabij het station)
NIVEAU: Deze workshop is voor iedereen, geen nood aan specifieke ervaring. Van belang is een open geest en nieuwsgierigheid naar individuele en groepsimprovisatie en beweging en dans. Er zijn geen leeftijds-, professionele of mediale restricties; focus op collectiviteit door diversiteit.
TAAL: Nederlands en Engels (afhankelijk van de groep)
KOSTEN: 60€/ 3dagen (€25/ dag)
INSCHRIJVEN: Barelyimaginablebeings@gmail.com


Klaas freek Devos (Brugge, 1985°) studeerde hedendaagse dans en choreografie aan het Koninklijke Conservatorium, Antwerpen. Na afstuderen engageerde Devos zich voor een master in kunst en filosofie aan de UAntwerpen. Devos startte zijn esthetische praktijk deel uitmakende van de eerste generatie onderzoekers aan de School for Advanced Performance and Scenography Studies (Apass), in Brussel. Dit esthetisch en reflectief onderzoek werd verder gezet binnen een programma aangeboden door Anne Teresa De Keersmaeker binnen de Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.), Brussel. Klaas Devos creëert performances met zijn open collectief Barely imaginable Beings. Zei maken onderzoeken naar de belichaming van kennis en de intieme poëzie die schuilt in deze (mis)verstanden. De performances ontplooien in dialoog met hedendaagse muziek, digitale kunst, en beeldende kunst. De choreografische praktijk wordt verlengt met lesgeven en in performatieve lezingen, workshops, en onderzoek. Deze werden reeds gerealiseerd in samenwerking met dansorganisaties (EDC, TDF), kunstonderwijs (MUDA, Conservatoria), hoger onderwijs (KASK), en mentorschap van onderzoek (Apass). Masterclasses vonden hun weg naar internationale festivals (Aperto, Como, Camping CNDC, Paris, TDP dance, Cork, Ibsen Laboratoria, Habana).